Глютамін
Глютамін складає близько 60% від загальної кількості вільних амінокислот в організмі. Перш за все, його ресурси використовують мозок та імунна система, а потім м’язи. Він володіє сильними властивостями, що знижують кишкову проникність, забезпечуючи енергією ентероцитів і згодом стимулюючи їх ріст, завдяки чому допомагає підтримувати кишковий бар’єр. Він бере участь у виробництві глутатіону, гамма-аміномасляної кислоти (GABA) або речовин, необхідних для виробництва нуклеїнових кислот. Він допомагає поліпшити роботу імунної системи, включаючи її частину, що знаходиться в кишечнику, підтримуючи кислотно-лужний баланс, збільшивши вироблення глікогену в печінці, а під час циклу сечовини підтримує перетворення аміаку в сечовину. Через те, що після доставки в організм його концентрація швидко збільшується і через короткий час відзначається повернення до початкового стану. Рекомендується доповнювати цю амінокислоту в декількох дозах, розподілених протягом дня.